Interview Djamila

maart 2022

 

Paspoortje

Naam: Djamila

Geboren op: 1-dec-1991

Woonplaats: Texas - Amerika

Opgegroeid in: Nederland

Lengte: 172cm

 

Wat is de grootste blunder die je ooit gemaakt hebt?

Ik onthoud mijn blunders nooit echt. Gelukkig maar, want anders zou ik me echt kapot schamen! Maar eentje die ik me nog wel kan herinneren is de eerste dag van de middelbare school. Ik moest tijdens de kennismakingsdag gaan zitten in de aula, maar mijn stoel stond net op een randje. Dus toen ik ging zitten kletterde de stoel keihard naar beneden en werd ik door iedereen aangestaard.

 

Wie is jouw favoriete artiest?

Vroeger was mijn grootste idool Avril Lavigne. Je kon wel zeggen dat ik echt een fangirl was. Die term bestond toen nog niet, maar mijn muren hingen vol met posters van haar en ik had zelfs een account op een forum waar ik fan edits voor haar maakte. Super grappig om de parallel te zien met de fans van nu op instagram. 


Wie is jouw grootste voorbeeld?

Dat is en blijft toch altijd mijn moeder, ik leer nog steeds elke dag van haar. En in de muziek heb ik heel veel verschillende voorbeelden waarvan ik iets kan leren. Als ik bijvoorbeeld naar het optreden kijk, vind ik Hayley Williams van de rockband Paramore heel tof, omdat ze superveel energie heeft op het podium. Ik vind dat Billie Eilish en Olivia Rodrigo zo mooi vanuit hun hart zingen. En k-pop is interessant voor hun optreedkunsten!

 

Als je voor een dag mocht ruilen van leven met iemand anders, wie zou je dan kiezen?

Pfoe, een bekende zanger of zangeres lijkt me heel erg tof om een keer mee te maken, maar dan het liefst wel op een dag dat ze moeten optreden. 

 

YouTube of zingen?

Zingen op YouTube!

 

Wat heb je bereikt waar je het meest trots op bent?

Ik voel me heel gelukkig, daar ben ik wel trots op. Iedereen heeft dingen waar hij of zij mee worstelt, maar ik heb naar mijn gevoel daar altijd wel goed balans in gevonden. Ik haal veel geluk uit alle dingen die ik mag doen, omdat ik dat heel leuk vind. En ik kan mijn werk goed combineren met rusten, waardoor alles zijn eigen plekje heeft in mijn leven.

 

Wat is je ideale eerste date?

Ergens waar we gezellig kunnen kletsen. Met een club of luid concert hoef je niet bij me aan te komen voor een (eerste) date. Leuker om gewoon gezellig ergens iets te gaan eten en elkaar leren kennen. Dit geldt voor álle eerste dates, ook voor nieuwe vriendschappen.


Waar vond je eerste kus plaats?

Bleh, dat was op bezoek bij mijn crush. Het was niet zo heel spannend of bijzonder, maar voelde vooral aan als een wasmachine. Hij vond mij verder ook niet zo interessant en ik hem daarna ook niet meer. 

 

Wat zou je doen als je voor één dag een jongen was?

Pfoe, lastig. Ik denk daar niet dagelijks over na natuurlijk. Ik wil dan wel wildplassen in het bos hoor, lijkt me super makkelijk. Hoef je niet eens je broek uit te doen, haha. 


Heb je een vriend?

Dit is denk ik wel de meest gestelde vraag ooit. Ik ben er altijd heel open over dat ik dat liever privé houd. Wanneer het gaat om relaties, vrienden en persoonlijke keuzes zit ik niet altijd te wachten op de meningen van honderd duizenden mensen. Het maakt niet uit of het positief of negatief is, het is niet fijn om jouw persoonlijke zaken op het internet ter discussie gesteld te hebben. Ik leef mijn leven en heb toevallig een baan in entertainment dat veel mensen bereikt, echter ben ik niet verplicht mijn privé leven te delen. Daarom heet het natuurlijk ook "privé". Gelukkig respecteren de fans dat enorm, dus bedankt!


Hoe ga je om met haat?

Zoals ik in de vorige vraag benoemde, is het niet altijd leuk om jezelf besproken te zien op het internet. Daarbij weet ik ook dat je niet iedereen blij kunt maken en dat is helemaal prima. Of je dat perse op het internet bekend moet maken is een ander verhaal, maar daar hoef ik geen energie aan te verspillen. Dus als ik iets van haat lees, stuur ik in gedachten wat liefde naar die persoon. Ik hoop dat ze snel innerlijke rust en zelfverzekerdheid kunnen vinden en dan ga ik weer door met mijn dag. Het zegt immers vaak meer iets over hen dan over mij.

 

Met welke andere YouTuber zou je graag eens een video willen opnemen?

Ah dat verschilt om de zoveel weken, dan heb ik weer een nieuwe fase met een youtuber. Momenteel zou ik graag iets willen opnemen met een youtuber die veel over tuinieren weet. Daar wil ik meer over leren, dus dat lijkt me zeer handig, twee vliegen in één klap!

 

Wat zou je nog je graag willen bereiken met je YouTube kanaal?

Ik had altijd het doel om de miljoen abonnees te halen. Dat is inmiddels al gebeurd en was echt een hele toffe ervaring. Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat dat zou gebeuren, maar nu leid ik als vrouwelijke youtuber binnen de Nederlandse community in abonnees. Voor de toekomst heb ik geen concrete doelen. Het is handig om doelen te stellen in het begin, maar nu zou ik zeggen dat ik gewoon lekker bezig ben en ik ben heel tevreden hoe het loopt. Ik zou het graag zou houden, als je dat als doel kunt rekenen :) 

 

Als je een eigen realityshow zou krijgen, hoe zou deze dan heten?

Pfoe, goeie vraag. Misschien "inconsistent slaapschema", maar ik denk dat die titel door geen enkele zender zal worden opgepakt. 

 

Welke superkracht zou je willen hebben en wat zou je er als eerste mee doen?

Teleporteren en dan zou ik gewoon lekker op bezoek gaan bij mijn familie in Nederland. En weg teleporteren uit gevaarlijke situaties zou ook erg handig zijn. Zou je trouwens ook kunnen teleporteren naar een andere planeet? Ik kan hier wel uren over nadenken.

 

Wat is het raarste dat je ooit hebt meegemaakt?

Ik vind dingen niet zo snel raar. Als iemand net even 'anders' is dan de rest, vind ik dat alleen maar stoer. 

 

Wat is het liefste wat een kijker ooit voor je gedaan heeft?

Alle fanarts die ze maken en brengen naar meetings of posten op social media. Ik waardeer het zo veel, ik weet hoe veel tijd en liefde er in wordt gestoken en vind dat het allergrootste compliment! 

 

Heb jij een celebrity crush? Zo ja: wie

Nee, ik heb nooit echt een celeb crush gehad. Maar iedereen met talent en een leuke persoonlijkheid vind ik aantrekkelijk op hun eigen manier, uiterlijk doet er niet zo toe voor mij. Dat is lastig in te schatten zo door een scherm.

 

Welke rol zou je nog willen spelen?

Ik zou echt heel graag een keer een rebel willen spelen, of iets dat echt compleet verwijderd ligt van mijn persoonlijkheid. Dat lijkt me een hele toffe uitdaging. Of een Harley Quinn typetje. Iets in een spannende thriller zou ik ook echt gaaf vinden. Sowieso wil ik meer acteren, want ik vind het super om te doen. 

 

Wat is je favoriete serie op dit moment?

Ik vind er een heleboel leuk, maar heb de laatste tijd niet zoveel tijd gehad om series te kijken. Mijn "all-time favorites" zijn Gilmore Girls, Downton Abbey, Little House on the Prairie en Gossip Girl.

 

Wat is het belangrijkste in je leven?

Liefde en de innerlijke wereld


Je hebt heel veel jonge fans die je adoreren. Hoe is dat?

Wat lief dat je dat zegt. Mijn eigen tienertijd vond ik zo spannend en leuk, alle gevoelens  waren vergroot en ik ben blij dat ik de fans op deze manier iets positiefs kan bieden. 

 

Wat doe je als je een rotdag hebt?

Dan klaag ik even, laat ik mezelf lekker zielig voelen en vervolgens doe ik iets waar ik totaal geen zin in heb op dat moment, maar waarvan ik weet dat het me wel goed zal laten voelen. Misschien is dat een extra leuke outfit aantrekken, of even gaan wandelen. Soms als je jezelf afleidt helpt het al enorm, maar dan moet je je er wel toe zetten. 

 

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik wil heel graag nog een keertje naar Japan, maar dan niet perse Tokyo, maar juist het platteland of een klein dorpje. Hetzelfde met Frankrijk. Verder wil ik zoveel mogelijk pretparken bezoeken over de hele wereld want ik ben echt obsessed met achtbanen. 

 

Wat mis je het meest aan Nederland?

De infrastructuur. Je kunt overal naartoe fietsen en wandelen en dat geeft je enorm veel vrijheid. Eigenlijk jammer dat Nederland bijna het enige land is ter wereld die dat zo heeft, maar ik ben ook dankbaar dat ik het mag meemaken. 

 

Hoe belangrijk is muziek voor je?

Het is belangrijk en ook weer niet belangrijk. Muziek vind ik heel mooi en ben er elke dag wel mee bezig, maar luisteren doe ik nooit zo veel. Ik gebruik het meer als een vorm van expressie en verwerking voor mezelf. 

 

Wat is je lievelingsdier?

Ik blijf katten toch wel de aller-leukste beestjes vinden! Sterker nog, ik heb er nu drie. Hyder, Princess en the Rat. Ik heb de eerste twee beiden gevonden en naar binnen gebracht, de laatste heb ik van iemand gekregen die niet meer voor haar kon zorgen. Laatst vond ik nog een kitten, maar gelukkig wilden de buren haar. Ik moet namelijk oppassen dat ik niet nu al een "crazy cat lady" wordt, haha. Dat mag ik pas over 40 jaar, vind ik. 

 

Welke opleidingen heb je gedaan?

Ik heb ervoor gekozen om geen opleiding te doen. Na mijn middelbare school wilde ik eigenlijk een jaartje vrij nemen. Alles waar druk op uitgeoefend wordt (zoals het doen van een opleiding, en het liefst zo hoog mogelijk) zet ik me vaak van af. Ik had afstand nodig om te bedenken wat ik er zelf van vond. Uiteindelijk met YouTube en het internet heb ik besloten daar mijn werk van te maken en geld te verdienen, in plaats van uit te geven aan een school waarvan ik nog niet zeker wist of ik daar wel een beroep in wilde. Dat is gelukkig goed uitgepakt. Maar als ik een dokter had willen worden, was ik zeker wel naar de hogere school gegaan. Dat is uiteraard voor iedereen anders. 

 

Wat was je geworden als je geen YouTube zou zijn?

Sowieso zangeres of actrice, maar stiekem doe ik dat al dus misschien telt dat niet. Ik vind het heel leuk om met mijn handen te werken en dingen te creëren. Misschien was ik wel een schilder geworden, een freelance grafisch ontwerper of zou ik nu achter de schermen bij TV of film werken. Make-up of haarstyling lijkt me ook leuk om te doen, of iets heel anders zoals nieuwe spullen uitvinden. Zelf kleding ontwerpen en naaien vind ik ook erg leuk, maar specifiek schoenen lijkt me het aller tofste. Of misschien zou ik wel in een tuincentrum terecht komen of games en websites coderen. Ik heb zoveel interesses, ik zou het eerlijk gezegd niet weten!

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Voor een video werk ik op verschillende dagen. Aan het begin van de week begin ik met brainstormen. Soms heb ik super veel inspiratie, soms moet ik wat langer nadenken of zelfs naar de winkels of check ik op het internet om te kijken of er iets leuks te vinden is.

Daarna zorg ik dat ik alle spullen heb die ik nodig heb om te filmen. Vaak maak ik hier een lijstje van, want het blijkt altijd meer dan ik dacht. Het shoppen van alle benodigdheden kost meestal een halve tot een hele dag. Ik kan niet altijd alles in dezelfde winkel vinden, dus ik ben vaak onderweg.

Op de filmdag zorg ik dat ik goed gegeten heb en dat alles klaar staat om te filmen. Ik pak spulletjes uit, zorg dat de lenzen schoon zijn, ik doe mijn make-up, zet de lichten aan. Dan begin ik met filmen. In totaal duurt de voorbereiding en het filmen ongeveer 3 uur. Dan zet ik alle bestanden over op de computer en begin ik met bewerken van de video. Dit kan tussen de 5 en 8 uur duren.

Als allerlaatste zet ik de video online, maak ik een thumbnail en zorg ik dat alle informatie, titels en links kloppen. Dat duurt ongeveer 2 uur.
Per week ben ik zo'n veertig tot vijftig uur bezig met YouTube en zakelijke emails. In april is er ook nog extra administratie voor de belastingdienst, het minst leuke werkje dat er bestaat, blegh! 

 

Welke spullen gebruik je?

Ik ben alles in één. Mijn eigen stylist, make-up artiest, cameravrouw, lichtvrouw, geluidsvrouw en editor. Hiervoor gebruik ik mijn eigen make-up en kleding. Ik heb ook een camera, lampen, microfoon, laptop en edit software.

 

Hoe kan je YouTuber worden?

Iedereen kan beginnen met YouTube. Het enige dat je hoeft te doen is een video te uploaden. Hoe je die video maakt en hoeveel tijd je er in steekt is aan jou. Zodra je publiek begint te groeien kun je je aanmelden om advertenties op je video’s te plaatsen. Dan zul je inkomsten krijgen en die deel je 60/40 met YouTube.

 

Zijn er ook minpunten?

Het is uiteraard super leuk om te doen. Ik mag mijn eigen schema bepalen en doen wat ik zelf leuk vind. De minpunten is dat je er wel discipline voor nodig hebt en je jezelf een schop onder de billen moet geven als je ergens geen zin in hebt. Daarbij is het ook veel werk, en hoewel variërend, zijn er ook absoluut dingen die je moet doen die je misschien niet altijd even leuk vindt. Ik vind het bewerken van de video’s bijvoorbeeld niet altijd even leuk. Maar het hoort er toch wel bij.

 

Hoelang maak je al video’s?

Sinds 2008, dus reken maar uit!

 

Waarom ben je begonnen met YouTube?

Ik zag zangeres Esmée Denters op de televisie en hoorde dat zij bekend was geworden door covers van liedjes op YouTube te plaatsen. Ik vond dat zo slim en wilde ook graag iets met muziek doen, waardoor ik zelf filmpjes ben gaan maken. Uiteindelijk heb ik een paar kanalen gehad en is "MeisjeDjamila" het meest succesvol geworden.

 

Wat vind je het leukste aan YouTube video’s maken?

Het allerleukste is dat ik lekker zelf mag bepalen wat ik ga doen en wanneer ik dat ga doen. Als ik zin heb om iets creatiefs te doen, ga ik iets creatiefs doen! Wil ik spelletjes spelen? Dan lanceer ik een nieuwe game-serie! Ik ben mijn eigen baas.

 

Wat vind je het leukste aan jouw fans?

Dat ze zo ontzettend lief zijn! Ze sturen me elke dag berichtjes en reageren op alles. Soms krijg ik weleens de vraag hoe ik met haat berichtjes om ga, maar door alle lieve berichten en reacties zie ik die bijna niet eens! Ik vind de meet&greets met fans altijd superleuk, want dan zie je eindelijk de gezichten achter de reacties!

 

In welke kleur zou je je haar nog willen verven?

Ik zou het heel graag nog eens roze met oranje willen hebben en iets met blond, zoals alleen de onderste laag van mijn haar blond. Wie weet :)

 

Wil je later in Nederland of Amerika wonen?

In Nederland is het lastig om een huis te vinden waarbij ik de buren niet stoor met mijn video’s, omdat ik nogal luid ben, haha! Maar de voordelen van Nederland zijn wel dat mijn familie en vrienden er wonen en dat ik daar kan fietsen. Ik weet het nog niet en dat is iets om later over na te denken. Voor nu ben ik gelukkig waar ik woon, in Texas.