Over Djamila

Je kent haar waarschijnlijk als de grootste Nederlandstalige vrouwelijke YouTuber, maar ook grote kans dat je haar ziet als actrice, zangeres of zelfs songwriter.

Woonachtig in de USA maakt ze sinds 2014 vanuit het warme Texas haar spontane, gekke, maar vooral altijd vrolijke YouTube video's voor het kanaal "MeisjeDjamila", die bij elkaar opgeteld meer dan 1 miljard views hebben. Hier uploadt ze drie keer per week een nieuwe video voor ruim 1,5 miljoen jongeren. In haar populaire serie “Let’s Play Wednesday” geeft ze een unieke, humoristische kijk op games. Haar langst lopende serie is "Fan Friday", waarin ze sinds 2016 haar fans wekelijks in het zonnetje zet.

Muziek is Djamila's grootste passie, dus een eigen album (Girl) en clubtour kon niet uitblijven. In onder andere een uitverkocht Tivoli en Melkweg speelde ze nummers als Brickwall, Bubblegum en Breathe. In 2021 tekende ze een publishingovereenkomst met Cloud 9 en dat betekent dat er wordt gewerkt aan nieuw songrepertoire voor 2023.

Naast muziek, doeboeken, een eigen speelgoed, sieraden- en parfumlijn, bracht ze recentelijk haar eigen Roblox game uit in samenwerking met de Zweedse developer The Gang.

Djamila vertolkt de hoofdrol in de filmreeks Misfit, één van de meest succesvolle franchisefilms van de afgelopen 10 jaar. Momenteel is ze bezig met de film Juf Braaksel, gebaseerd op de populaire gelijknamige boekenreeks van Carry Slee. Met Nicolette van Dam, Kraantje Pappi en Lily Richardson als mede cast-leden, speelt Djamila de rol van de lieve juf Evi met een bijzondere, magische ring.

Djamila / MeisjeDjamila - Fotografie Shobian Dumas
Beeld: Shobian Dumas

Nieuws

EEN EIGEN LEESBOEK

MeisjeDjamila, de populairste vrouwelijke YouTuber van Nederland, bundelt de krachten met jeugdboekenauteur Daniëlle Bakhuis voor een fantastisch boek dat dit voorjaar bij Moon Uitgevers verschijnt.

In Mila en de magische dromenvanger krijgt Mila voor haar verjaardag een dromenvanger van haar favoriete tante. Maar wat blijkt? De dromenvanger is magisch… Mila komt in Dromenlaan terecht, waar Somnia, een vrolijk mannetje met paarse ogen, haar begeleidt. In Dromenlaan staan verschillende droomhuizen die je binnen kunt gaan en waar je verschillende dromen kunt beleven!

En net als Mila zelf kun jij bepalen welke droom je die avond droomt. Je kunt de verhalen in het boek namelijk op de volgorde lezen die jij zelf kiest! Cool, toch?

Een boek voor kinderen vanaf 8 jaar vol magie en avontuur, met prachtige illustraties van de getalenteerde Jelke van Antwerpen. 

Mila en de magische dromenvanger verschijnt 16 april, maar is nú al te reserveren via alle bekende boekhandelskanalen. Reserveer hem dus alvast, als je een exemplaar met bijzondere cover, die deels glow-in-the-dark is, wilt scoren.

19 januari 2024 - Pre-order de limited editie hier

JUF BRAAKSEL FILM IN DE BIOSCOOP

Juf Braaksel en de Magische Ring, naar de succesvolle boekenreeks van Carry Slee, is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.

Met in de hoofdrollen Nicolette van Dam, Djamila, Lily Richardson, Kraantje Pappie, Juvat Westendorp, Carolina Dijkhuizen, Flint de Man, Anna Broekmaat en Svenn van der Kruit.

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi (Djamila). Maar dan wordt de vreselijke juf Brakel (Nicolette van Dam) directeur die allerlei regels verzint: geen telefoons, verjaardagen mogen niet meer gevierd worden en trakteren is ten strengste verboden. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze bedenken een plan om van haar af te komen, terwijl Lotte ook nog een geheim heeft dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van Juf Evi daarbij helpen?

20 december2023 - Koop hier je tickets

RELEASE VIERDE PARFUM "BLOSSOM"

Voor iedereen die al een tijdje fan is van de MeisjeDjamila parfums zal wellicht een hint van nostalgie ruiken, want Blossom is de opvolger van Dream. De zoete ondertonen maken nu meer ruimte voor frisse, bloemige noten. Een vertrouwde geur in een nieuw en beter jasje.

De parfum is fris, fruitig en bloemig en de sprankelende topnoten bevatten Arabische jasmijn, oranjebloesem en iris en nemen je met haar mee op reis naar Texas en Japan.

Een geurtje dat je elke dag kunt dragen en fijn is voor zowel jong als oud. Het past zich aan aan jouw huid en brengt bij iedereen een unieke geur naar boven.

30 oktober 2023 - Bestel bij toychamp

Foto's

Beeld: Norma Hess
Beeld: GIRLZ - Ruud Janssen
Beeld: GIRLZ - Ruud Janssen
Beeld: Pinta Mawi
Beeld: Shobian Dumas
Beeld: Jelmer de Haas
Beeld: GIRLZ - Ruud Janssen
Beeld: Lisa de Wolf
Beeld: Pinta Mawi
Niet alle foto's mogen worden gebruikt in publicaties. Neem a.u.b. contact op met het management voor rechtenvrije foto's.

Contact

MANAGEMENT

Wessels Management
Calandstraat 1 - 35
2521 AD Den Haag

M: +31(0)611 60 88 38
luuk@wesselsmanagement.nl

VOOR FANS

Wij krijgen regelmatig aanvragen voor videoboodschappen van Djamila.

Ze heeft daarom voor haar (jarige) fans een boodschap ingesproken. We kunnen deze helaas niet personaliseren, maar hopelijk zal deze video een bijdrage leveren aan een onvergetelijke dag.

Voor meer informatie, check de Meest Gestelde Vragen pagina.